Selecteer een pagina

Wat?

Om het reizen tussen AMC en VUmc laagdrempelig, efficiënt en duurzaam te maken, bieden het AMC en VUmc haar medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan de try-out MijnReisportaal. Met MijnReisportaal kun je voor al je zakelijke reizen gebruik maken van de e-bike, auto-op-afroep, OV en/of de shuttlebus.

Hoe?

Met de MijnReisportaal app kun je direct een e-bike of auto-op-afroep boeken en krijg je inzage in de dienstregeling van het OV en de shuttlebus. De kosten van deze reizen worden vergoed door je werkgever.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze try-out. 

Het doel

Het AMC en VUmc bieden met deze try-out haar medewerkers alternatieven voor het reizen met de eigen auto. Hierdoor wordt de noodzaak weggenomen om jouw zakelijke reizen met je eigen auto af te leggen. Dit leidt tot minder autoverkeer in de spits, een lagere parkeerdruk en minder CO₂ uitstoot.

De MijnReisportaal app

Via de MijnReisportaal app kun je je reis plannen met de reisplanner. Je vindt er ook de dienstregeling van het OV en de shuttlebus. Wil je gebruik maken van een e-bike of de-auto-op-afroep? Dan kun je die via de app reserveren, waarna je de fiets- of autosleutels ophaalt bij de receptie bij de hoofdingang. Met de MijnReisportaal app wordt het reizen nog makkelijker en heb je alle mogelijkheden van plannen en reserveren binnen handbereik.

Vervoermiddelen

Shuttlebus

De shuttlebus rijdt tussen het AMC en VUmc volgens een vaste dienstregeling. De dienstregeling is te zien in de MijnReisportaal app. De shuttlebus brengt je in 25 minuten naar het andere ziekenhuis. De vertrektijden van de shuttlebus staan hieronder. Heb je vragen? Kijk dan naar de FAQ’s.

E-bike

Met een e-bike fiets je licht en comfortabel. Je hebt geen last van files en parkeerproblemen. De e-bikes kunnen gereserveerd worden met de MijnReisportaal app. Bij het VUmc haal je de sleutel, om het fietsslot te openen, op bij de receptie bij de hoofdingang. Bij het AMC haal je deze op in het gebouw van de Hogeschool van Amsterdam bij het secretariaat van ADICT. Je fietst al in 25 minuten naar het andere ziekenhuis. Een instructiekaart van de e-bike staat hier. De fietsroute van AMC naar VUmc vind je hier. Die van VUmc naar AMC vind je hier. Heb je vragen? Kijk dan naar de FAQ’s.

Auto-op-afroep

Met de auto-op-afroep reis je gemakkelijk naar jouw zakelijke afspraak. Bij AMC en VUmc zijn er speciaal voor de auto-op– afroep parkeerplaatsen gereserveerd. Ook hoef je niet per se met je eigen auto naar het werk te reizen als je nog een zakelijke afspraak hebt op een andere locatie. De auto-op-afroep is te reserveren met de MijnReisportaal app en de sleutels zijn op te halen bij de receptie bij de hoofdingang. Bij het AMC staat de gereserveerde auto geparkeerd in het parkeervak voor auto-op-afroep naast de droogloop op circa 150 meter lopen vanaf de hoofdingang in de richting van station Holendrecht (zie kaart hieronder). Bij het VUmc staat deze geparkeerd in het parkeervak voor de auto-op-afroep in de parkeergarage AVB aan de De Boelelaan (zie kaart hieronder). Heb je vragen? Kijk dan naar de FAQ’s.

Openbaar vervoer

Met de OV-kaart, van aanbieder Radiuz, kun je tijdens deze try-out kosteloos gebruik maken van het OV voor jouw zakelijke reizen. Heb je vragen? Kijk dan naar de FAQ’s.

Locatie AMC

Locatie VUmc

FAQ Shuttlebus

Hoe kan ik gebruik maken van de shuttlebus?

Als je de shuttlebus gebruikt, vraagt de chauffeur je om ter identificatie jouw OV-kaart (van Radiuz) te laten zien. Zo kan geregistreerd worden hoeveel try-out deelnemers met de shuttlebus reizen. Ben je deze vergeten, laat dan je personeelspas zien.

Mogen medewerkers van AMC en VUmc, die niet deelnemen aan deze try-out, ook gebruik maken van de shuttlebus?

Tijdens deze try-out mogen alle medewerkers van VUmc en AMC gebruik maken van de shuttlebus. Bij betreden van de bus vraagt de chauffeur om jouw personeelspas te laten zien. De chauffeur houdt een administratie bij om het gebruik van de shuttlebus te monitoren.

FAQ e-bike

Hoe kan ik een e-bike reserveren en meenemen?

Reserveer maximaal vier uur van tevoren de e-bike via de MijnReisportaal app. Zodra je jouw gereserveerde e-bike wilt gaan gebruiken, haal je de sleutel op. Bij het VUmc kun je deze ophalen bij de receptie bij de hoofdingang van het VUmc. Bij het AMC haal je deze op in het gebouw van de Hogeschool van Amsterdam bij het secretariaat van ADICT.  Klik hier voor een uitgebreide beschrijving naar de locatie van het secretariaat van ADICT. Op het gebruik van de e-bike zijn deze bruikleenvoorwaarden van toepassing.

Hoe werkt de e-bike?

De werking van je e-bike staat beschreven in de instructiekaart die je hier kunt downloaden. Je schakelt het systeem in met de aan-knop op het display. Met de “+” en de “-” knop stel je de mate van ondersteuning in. Op het display wordt ook de status van de accu weergegeven zodat je weet wanneer de accu bijna leeg is. Accu leeg? Geen probleem. Je kunt ook zonder ondersteuning fietsen.

Hoe gaat het opladen?

Je e-bike kan worden opgeladen met behulp van de stekker die in de fietstas zit en het stopcontact dat op het fietsrek zit. Als je de e-bike na je rit terugplaatst, stop dan altijd de stekker in het stopcontact. Zo heeft de volgende gebruiker ook een volle accu. Bij het inleveren van de fiets bij het AMC hoef je de stekker niet te gebruiken, maar lever je de accu in bij het secretariaat van ADICT.

Hoe ver kan ik fietsen met een volle accu?

De actieradius is afhankelijk van een aantal factoren zoals de bandenspanning, de mate van tegenwind en de hoeveelheid gevraagde ondersteuning. Normaliter moet je tussen de 50 en 60 kilometer kunnen rijden op een volle accu.

Mag ik de e-bike ook voor andere ritten gebruiken?

Tijdens deze try-out mag je de e-bike voor al jouw zakelijke reizen gebruiken.

Wat moet ik doen bij pech of een defecte e-bike?

Voor je e-bike is via FietsNED een servicecontract en een pechpas afgesloten. Mocht je onverhoopt pech hebben dan draagt FietsNED zorg voor de reparatie van je e-bike. Dit kan soms even duren als je onderweg bent. Kunnen zij je e-bike niet ter plekke repareren, dan worden jij en je e-bike thuisgebracht. Op de bijgeleverde sleutelhanger staan het telefoonnummer dat je kunt bellen (088-1121123) en het bijbehorende pasnummer.

Is de e-bike verzekerd?

Je e-bike is WA-Casco en tegen diefstal verzekerd. Bij een verhaalbare schade brengen wij geen eigen risico in rekening.

Wat moet ik doen bij schade?

Meld eventuele schade of gebreken aan de e-bike bij het inleveren van de sleutel. Dit heeft voor jou geen consequenties, maar dan kan de e-bike hersteld worden.

Wat moet ik doen als de e-bike gestolen is?

Indien je e-bike gestolen is, dan moet je dit binnen 24 uur schriftelijk aan de Customer Sevice melden via amcvumc@mijnreisportaal.nl. Je dient tevens aangifte te doen van vermissing of diefstal bij de politie. Meestal kan dit online. Deze aangifte stuur je ook binnen 24 uur, met een korte omschrijving van hoe je je e-bike hebt achtergelaten, via e-mail naar ons toe. Wij nemen dan je melding in behandeling.

In geval van diefstal ben je geen eigen risico verschuldigd indien je de originele sleutel van je e-bike en een proces-verbaal van aangifte van de diefstal kan overleggen. Indien je deze niet kan overleggen, dan ben je aan MijnReisportaal een eigen risico verschuldigd van maximaal 1.000 euro.

FAQ auto-op-afroep

Hoe kan ik een auto-op-afroep reserveren?

Via de MijnReisportaal app kun je eenvoudig een auto-op-afroep bestellen. We garanderen dat er een auto voor je klaar staat, wanneer je deze minimaal 4 werkuren van te voren reserveert. Werkuren zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.  Reserveer je bijvoorbeeld om 8.00 uur een auto, dan is deze vanaf 12.00 uur beschikbaar. Reserveer je er één om 17.00 uur, dan is deze de volgende dag om 11.00 uur beschikbaar.

Wanneer jij een auto-op-afroep hebt gereserveerd, staat deze klaar bij het MijnReisportaal uitgiftepunt (zie kaart) in het parkeervak voor de auto-op-afroep. Je kunt de autosleutel ophalen bij de receptie bij de hoofdingang. De sleutel wordt overhandigd nadat jij je hebt gelegitimeerd met jouw rijbewijs.. Haal je de auto op bij het AMC dan ontvang je naast de sleutel ook een parkeerkaart om de auto kosteloos te parkeren bij het VUmc in de personeelsgarage (P1) aan de De Boelelaan (AVB). Let er goed op dat je deze kaart samen met de sleutel ook weer inlevert na gebruik, bij de receptie bij de hoofdingang van het AMC. Bij het AMC parkeer je de auto op de daarvoor bestemde parkeerplaats.

Mag ik alleen zelf de auto besturen?

Jij bent de huurder van de auto én dus ook de bestuurder. Het is niet toegestaan om iemand anders de auto te laten besturen.

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Pech onderweg? Bel dan het alarmnummer. Deze kan je terugvinden in de auto (dashboard, autopapieren).

Wat zijn de kosten voor eventueel gemaakte schade?

De auto is All Risk verzekerd. Per schadegebeurtenis wordt er 250 euro doorbelast als Eigen Risico. Voor de specifieke verzekeringsvoorwaarden verwijzen wij naar de Algemene Voorwaarden van TripManager. Als huurder moet je binnen 24 uur na de gemaakte schade een schadeformulier indienen bij TripManager, zodat zij het verzekeringstraject correct kunnen afhandelen.

Moet ik de auto na gebruik weer vol tanken?

Tijdens de try-out hoeft dit niet. De auto wordt vol afgetankt afgeleverd door de leverancier. Zij zorgen er ook weer voor dat de auto na afloop weer wordt afgetankt.

Mag ik de auto-op-afroep ook voor andere dienstreizen gebruiken?

Tijdens de try-out mag je de auto-op-afroep gebruiken voor al je zakelijke ritten.

FAQ OV

Hoe kan ik van het OV gebruik maken?

Je kunt gebruik maken van het OV met de OV-kaart van aanbieder Radiuz. Je kunt de kaart aanvragen als je je hebt aangemeld voor deze try-out én je akkoord hebt gegeven op de spelregels. Na jouw akkoord ontvang je van Radiuz een e-mail met een link om je OV-kaart aan te vragen.

Mag ik de OV-kaart ook voor andere dienstreizen gebruiken?

Tijdens deze try-out mag je de OV-kaart alleen gebruiken voorjouw zakelijke reizen. Je mag de OV-kaart niet gebruiken voor je woon-werkverkeer.

Moet ik mijn OV-kaart na afloop van deze try-out terugsturen?

Na afloop van deze try-out moet je jouw OV-kaart terug sturen aan Radiuz. Wanneer dit aan de orde is, laten we dat per e-mail weten.

Ik ga uit dienst, wat doe ik met mijn OV-kaart kaart van aanbieder Radiuz?

Deze moet je, onder vermelding van je naam en zakelijke e-mailadres, terugsturen naar MijnReisportaal, Postbus 1920, 4801 BX Breda. Op de kaart zit een borg. Als wij de kaart niet retour ontvangen, zijn wij genoodzaakt deze borg bij je in rekening te brengen. 

Ik wil geen gebruik meer maken van mij OV-kaart kaart van aanbieder Radiuz, wat moet ik met mijn kaart doen?

Deze moet je, onder vermelding van je naam en zakelijke e-mailadres, terugsturen naar MijnReisportaal, Postbus 1920, 4801 BX Breda. Op de kaart zit een borg. Als wij de kaart niet retour ontvangen, zijn wij genoodzaakt deze borg bij je in rekening te brengen. 

Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de try-out van MijnReisportaal.

Spelregels

Tijdens deze try-out gelden spelregels. Deze vind je hier. Door mee te doen aan MijnReisportaal, ga je akkoord met deze spelregels.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen of opmerkingen? Bel ons op 076-7620156 of vul het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

MijnReisportaal wordt mogelijk gemaakt door de volgende partijen: